Előfizetői tartalom

Íme a friss adatok - Csalóka fordulat a magyar biztosítóknál

Portfolio
Két év visszaesés után ismét növekedett a magyar biztosítási piac, de ez a növekedés ismét kissé csalóka. 5,5%-kal 810 milliárd forintra nőtt a piac teljes díjbevétele 2012-höz képest, ami mögött az életbiztosítási piac 8,5%-os és a nem-életbiztosítások 2,3%-os emelkedése áll. Előbbiben meghatározó szerepe volt az egyszeri díjas életbiztosításoknak, ezekkel korrigálva 1,3%-kal csökkent az életbiztosítási piac díjbevétele. A teljes piaci növekedése e jogos korrekcióval mindössze 0,7%-os volt.

Közeledik a Portfolio.hu éves biztosítási konferenciája. Regisztráljon Ön is! 2013-ban a magyarországi biztosítási piac összesített, az egyszeri díjas életbiztosításokkal korrigált díjbevétele lényegében stagnált - mindössze 0,7 százalékkal nőtt a 2012. évi adatokkal összehasonlítva. (Megjegyzés: a korrigált díjbevétel 10%-os súllyal veszi csak figyelembe a tartós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés