Előfizetői tartalom

Sarokba szorították Magyarország megmentőjét?

Portfolio
A magyar kötvénypiacon nagyobb pozíciókat kiépítő Templeton Ukrajnában nehéz napokat élt át, a kötvényhozamok lejárattól függően bőven 10% fölé emelkedtek, ami rövid távon veszteséget okozott az alapkezelőnek. A Portfolio.hu gyűjtése szerint 6 nagyobb alapjukban összesen 5,6 milliárd dollárnyi ukrán államkötvényt birtokolnak, egy alapban az átlagos kitettség 3,2%. Mindez azt jelenti, hogy nem sürgeti az alapkezelőt az idő, megtehetik, hogy kivárják, míg a turbulencia alábbhagy. Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy bizonyos lejáratoknál túlságosan nagy pakettel rendelkeznek, csak nagy áldozatok árán tudnának kivonulni a piacról, így a legjobb megoldás, ha megvárják a lejáratot.

A rendkívüli ukrán események kapcsán a Franklin Templeton alapkezelő neve került előtérbe, a Magyarországon jelentős kötvénypozíciókat kiépítő vagyonkezelő ugyanis nagybevásárlást tartott az elmúlt időszakban Ukrajnában is. A Financial Times szerint az alapkezelő összességében 6,4 milliárd dollárnyi kötvényt birtokol, amely az ország deviza-kötvény állományának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés