Előfizetői tartalom

Évek óta nem voltak ilyen mélységben a hozamok

Portfolio
A vállalati kötvények felülteljesítették az év eddigi részében az állampapírokat Amerikában, januárban például 2007 óta nem látott szintre csökkent a vállalati kötvények hozamfelára. Szakértők szerint a hozamfelárak ezekről a szintekről inkább emelkedhetnek, viszont az amerikai cégek jó állapotban vannak, a kedvezőtlen időjárást követően meglepetésekre is sor kerülhet. A Diam kötvénystratégája nagyon hisz a vállalati kötvényekben, a hozamemelkedésre számítva inkább megváltak a hosszabb lejáratú államkötvényeik egy részétől - írja a Bloomberg.

Az amerikai vállalati kötvénypiacon a kedvező befektetői megítélés miatt egyre alacsonyabbra csökkennek a hozamok, a Bank of America Merrill Lynch szerint a befektetési kategóriás kötvények hozamfelára 1,24%-pont volt átlagban. Januárban 1,22%-pontos értéket is láthattunk, amely a legalacsonyabb 2007 júliusa óta. Mindez különösen jó hír a cégek számára, a Bloomberg adatai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés