Előfizetői tartalom

A kötvénykirály távozásának valódi oka

Portfolio
A világ legnagyobb kötvényalap kezelője, a Pimco az utóbbi hetekben azért került a figyelem középpontjába, mert a cég befektetési igazgatója Mohamed El-Erian bejelentette, hogy márciustól otthagyja a vagyonkezelőt. A Pimcónál úgy kommentálták az eseményeket, hogy a szakember az idejét egy könyv megírására fordítaná és a családjával is szeretne több időt tölteni. A cég működésére rálátók, valamint a vezetőket ismerők szerint a szakítás mögött sokkal inkább szakmai viták és a munkahelyi környezet leromlása áll, amely kibékíthetetlen ellentétet okozott - írj a MarketWatch.

Sokáig felhőtlen volt a kapcsolat Bill Gross és El-Erian között, a vezérigazgató tisztelte és sok esetben úgy beszélt a befektetési igazgatóról, mint aki a legesélyesebb, hogy a Pimcót nyugdíjazását követően vezesse. Tavaly viszont sok minden megváltozott, a zászlóshajónak számító alap egyre rosszabb teljesítményt hozott, ami a feszültségeket is felszínre hozta. Júniusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés