FONTOS Ez lett idén a világ tíz legokosabb városa
 
Előfizetői tartalom

Felderítették a privátbank piszkos múltját

Portfolio
Egy kongresszusi bizottsági jelentés részletesen bemutatja, hogy a Credit Suisse miként segédkezett az amerikai privátbanki ügyfelek vagyonának az elrejtésében. A feltételezések szerint több mint 22 000 ügyfél és közel 2000 privátbankár volt érintett a rendszerben, a legjobb időszakban 12 milliárd dolláros vagyont kezeltek a svájci banknál. A jelentés szerint a hatóságok nem tettek meg mindent, hogy nyomást gyakoroljanak a bankra, pedig nagyon komoly bevételkiesést okoztak az államnak. Az egyeztetések a két fél között folytatódnak, a jelentést követően felgyorsulhat a folyamat, amely végén nagyobb büntetésre és ügyféladatok kiszolgáltatására lesz kötelezve minden bizonnyal a bank - írja a Financial Times.

Az amerikai hatóságok a Svájcban tartott offshore vagyonok felderítése érdekében mindent megtesznek, jelenleg is 14 privát bankkal szemben folytatnak vizsgálatot, az egyik közülük a Credit Suisse. Évek óta folynak az egyeztetések a bank és a hatóságok között, felgyorsíthatja a folyamatot, hogy egy frissen publikált kongresszusi bizottsági jelentés teljes egészében bemutatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés