Előfizetői tartalom

Kellemetlen számok: mi történt Matolcsy ingyenhitelével?

Palkó István
A hétvégén lesz öt hónapja, hogy elindult a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjának második szakasza, azon belül is az 500 milliárd forintos keretösszegű első rész. Bár számos feltétel lazább lett az első szakaszhoz képest, eddig jóval lanyhább a hitelezés a nyárihoz képest: mindössze 50 milliárd forint kelt el. A számaikat eláruló bankok közül a K&H és a Budapest Bank 10-10, az OTP 4 milliárd forintot helyezett ki eddig. A jegybank által év végéig meghatározott 2000 milliárd forintos keretösszegből a bankok várakozásai szerint 400-700 milliárd forint fogyhat csak el, ám még ettől is messze vagyunk. Mi áll a háttérben?

Az első szakasz sikeres volt A Növekedési Hitelprogram első szakaszában a meghirdetett 750 milliárd forintos keretből 701 milliárd forintot helyeztek ki a mostanihoz hasonló 0%-os refinanszírozási és legfeljebb 2,5%-os ügyleti kamatszint mellett a kis- és középvállalkozásoknak. Az első szakasz a folyósításokkal együtt lényegében négy hónapig (június elejétől szeptember...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái