Előfizetői tartalom

Kik uralják az ukrán bankszektort? - Ők most félhetnek

Portfolio
A véres utcai összecsapások alatt betéteik 7%-át vonták ki a bankokból az ukránok. Ez csak a jéghegy csúcsa: a bankszektort a mérleg szinte összes tételén keresztül érzékenyen érintik a csődközeli szomszédunkban zajló események. Nagy szerencséjük a nyugat-európai bankoknak, hogy ma már kisebb a vesztenivalójuk, mint régen: piaci részesedésük a válság kezdetén mért 40%-ról 17%-ra csökkent.

Kapcsolódó cikkünk2014.02.27Nagyot bukhat Ukrajnában a Raiffeisen - Ütik az árfolyamotNéhány érdekesség a nyugat-európai bankok ukrajnai jelenlétéről a Raiffeisen csütörtökön megjelent elemzése alapján: 1. A nem orosz külföldi bankok piaci részesedése mára 17%-ra csökkent a válság kezdetén mért 40%-ról. Helyüket elsősorban az állami és magántulajdonban lévő ukrán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés