Előfizetői tartalom

Jelentett az Erste: csak az a csontváz ne lett volna! (2.)

Portfolio
Mára már rég beárazhatta a piac az Erste Group Bank negyedik negyedéves eredményét, hiszen először december, majd február közepén is jelzést adott erről az osztrák bankcsoport. Azért most közzétették a negyedik negyedéves gyorsjelentést, amelyből a részletek is kiderülnek. A korábban már jelzettnek lényegében megfelelő, 61 millió eurós nettó eredményről számolt be 2013 egészére az osztrák bankcsoport, ami a negyedik negyedévben 369 millió eurós veszteséget jelent, döntően goodwill-leírás miatt.

A gyorsjelentés fontosabb részletei: Továbbra is alacsony hitelkereslet, alacsony kamatkörnyezet határozta meg az elmúlt időszakot, többnyire csökkentek a főbb bevételek. 34 milliárd forint körüli veszteséggel zárta 2013-at a magyar érdekeltség, nagyon magas a nem teljesítő hitelek aránya Idén stagnálhat a bank működési eredménye és hitelállománya is a menedzsment előrejelzése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés