Előfizetői tartalom

Áll a bál a bedőlt hitelek körül

Portfolio
Témavizsgálatot indított a Magyar Nemzeti Bank négy nagy hazai követeléskezelő cégnél, hogy feltárja, miként tartják be a 2012-ben nekik kiadott ajánlást - tájékoztatta a Portfolio.hu-t a jegybank. A követeléskezelőknél folyó vizsgálatnak azért is van nagy jelentősége, mert a magas bedőlései arányok miatt e szervezetek banki, közüzemi és egyéb tartozások sok százmilliárdjait kezelik. A Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetsége (MAKISZ) viszont kifogásolja, hogy a felügyelet látóköre csak a piaci szereplők szűk körére terjed ki, a sajtóban pedig a működésükkel kapcsolatban tévinformációk tömkelege kering.

Vizsgálódik a jegybank Csak a bankok 187 milliárd forintnyi problémás hiteltől szabadultak meg tavaly követeléseladással, és még nagyobb összeget képviselnek azok a hitelek, amelyeket "csak" kezelésbe adtak át a hazai követeléskezelőknek. A követeléskezelők többek között lejárt közüzemi vagy telekom tartozásokkal is foglalkoznak, szerteágazó tevékenységük már csak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái