Előfizetői tartalom

Intézkedések az Ukrajnában működő bankoknál

Portfolio
Nem aggódik az Európai Központi Bank az Ukrajnában működő bankok helyzete miatt, az érintett összegek ugyanis mérsékelt nagyságúak - mondta egy interjúban Daniele Nouy, az EKB új bankfelügyeleti testületének vezetője a Bloomberg beszámolója szerint. Nagy oroszországi kitettsége miatt a Raiffeisen mellett a francia Societe Generale bankot is "elővették" tegnap a befektetők, az UniCredit pedig korlátozta a készpénzfelvételt Ukrajnában.

Kapcsolódó cikkünk2014.03.03OTP, Raiffeisen, UniCredit - Sokan bukhatnak nagyot UkrajnábanUkrajnában az osztrák Raiffeisen, Oroszországban pedig a francia Societe Generale rendelkezik a külföldi bankok közül a legnagyobb kitettséggel. Nem véletlenül e két bank árfolyama esett a legnagyobb a nyugat-európai bankok közül: előbbi részvénye 9,6%-ot, utóbbi pedig 5,4%-ot esett.A francia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés