Előfizetői tartalom

Banki fegyverekkel fenyegeti Amerika az oroszokat

Portfolio
Az amerikai kormány az iráni pénzügyi korlátozásokhoz hasonló szankciók bevezetésével fenyegeti az oroszokat - írja a Financial Times. A banki korlátozásokat abban az esetben vezetik be, ha az orosz hadsereg bevonul Kelet-Ukrajnába. A kereskedelmi és tőkepiaci szankciók ötletéről egyelőre csak tárgyalások folynak, eközben az uniós diplomaták már elérték, hogy Janukovics és korábbi vezetőtársainak számláit befagyasszák.

Banki szankciókról is szó esett az amerikai kongresszus vitáin az elmúlt napokban annak kapcsán, hogyan lehet az oroszokat diplomáciailag és gazdaságilag büntetni az ukránok katonai fenyegetése miatt - értesült a lap. A banki korlátozások bevetése egy rendkívül hatékony eszköz Amerika kezében, mivel a világ pénzügyi rendszerében központi helyet foglalnak el az Egyesült Államok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés