Előfizetői tartalom

Végre kiderülhet a héten, ki és hogyan fizet a bankcsődökért

Portfolio
A héten végre kiderülhet, hogy az euróövezetben ki dönt majd az egyes bankok bezárásáról és ki fizeti az ezzel járó költségeket. Az Európai Parlament képviselői és az euróövezet országainak pénzügyminiszterei ezen a héten dönthetnek az egységes bankaszanálási mechanizmus fontos részleteiről. Maratoni hosszúságú, háromnaposra tervezett tárgyalást tartanak erről - írja a Reuters.

Az európai bankunió egyik alappilléréről születhet meg ezen a héten a döntés az európai parlamenti képviselők és az euróövezet pénzügyminiszterei között: a bankszanálási mechanizmus részleteiről lesz szó. Eddig annyi biztos, hogy az euróövezet bankjai egyetlen hatóság, az EKB felügyelete alá kerülnek, és azonos szabályok mellett dönthetnek ezek bezárásáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés