Előfizetői tartalom

A milliárdos joghurtbirodalom vásárlóra vár

Portfolio
Az utóbbi években az egyik legnépszerűbb joghurtmárkát építette ki a Chobani Amerikában, egy ideig a tőzsdére lépést is fontolgatták, viszont most inkább tőzsdén kívül értékesítenék a cég 20%-át. Az értékelések alapján a cég értéke elérheti a 2,5 milliárd dollárt, a növekedési lehetőség alapján nagy lehet az érdeklődés. Tavaly például az árbevétel 30%-ot nőtt és már a forgalom meghaladja az 1 milliárd dollárt - írja a Reuters.

A görög joghurtokat gyártó és értékesítő cég, a Chobani óriási népszerűségnek örvend Amerikában, tőkebevonásra készültek, a helyzet annyiban változott, hogy ennek a módja egy kisebbségi csomagot értékesítése lesz. A hírek szerint a pakett alapján az egész társaságot 2,5 milliárd dollárra értékelhetik a befektetők. Tanácsadóként a cég mellett a Bank of America...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés