Előfizetői tartalom

A radaron még nincsenek rajta a magyar startupok

Portfolio
A hazai kockázati tőke iparág számára fontos döntés érkezett tavaly ősszel, kiderült, hogy a Jeremie-alapkezelőknek 2015 végéig van idejük a befektetések kihelyezésére, sőt régiós cégek is elérhetővé válnak. A DBH Investment szerint ez lehetőséget ad a legjobb projektek kiválasztására, a közelmúltban zárult pályázati körök nyerteseinek viszont nehéz dolguk lesz. A befektetésekből való kiszállás nehezebb a vártnál, ami azzal indokolható, hogy a fejlett piaci befektetők bizonyos méret alatt nem fektetnek be. Helyi vagy régiós befektetők segítségével viszont fel lehet akkorára fújni egy-egy céget, amely iránt nagyobb kereslet mutatkozhat meg évek múlva - mondta el Erdei Sándor, a DBH Investment elnök-vezérigazgatója.

Portfolio.hu: A DBH Investment a Jeremie-1 nyertesei közé tartozik. Az aktív befektetési periódus már évek óta tart, jelenleg hogy állnak a kihelyezésekkel? Erdei Sándor: Tavaly év elején úgy gondoltuk, hogy fárasztó évnek nézhetünk elébe, mert akkor még arra készültünk, hogy az összes forrásunkról 2013 végéig befektetési döntést kell hoznunk. Akkoriban még lényegesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés