Előfizetői tartalom

Brutális összeget vesztenek a bankok a mai bejelentéssel (2.)

Portfolio
Az Erste, az MKB és a Raiffeisen kapja a legnagyobb bírságot az MNB-től abban az ügyben, amely összesen 1,2 milliárd forintos bírságba és akár 10 milliárd forintnyi jogtalanul beszedett díj visszafizetésébe kerül a hazai bankszektornak. A felügyelet azokért a 2012 eleje és 2013 vége között elkövetetett szabálytalanságokért bünteti a bankokat, amelyek többségét a tranzakciós illeték bevezetése nélkül valószínűleg nem követték volna el. A havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel bevezetéséhez ennek még valószínűleg kevés köze van. Mivel a bankok aligha háríthatják tovább a mostani bejelentés negatív eredményhatását, a bankszektor eredménye tízmilliárd körüli összegben romolhat az ügy miatt, ami nagyobb a GVH tavalyi, végtörlesztéshez kapcsolódó 9,5 milliárdos bírságánál.

Részletek a mai bejelentésről:Kapcsolódó cikkünk2014.03.13Friss! Milliárdos bírságot szab ki az MNB a bankokra"Közel 1,2 milliárd forint bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) 35 pénzügyi szervezetre, akik jogszerűtlen módon emelték meg a fogyasztók díjait és költségeit. A jegybank ma közzétett határozataiban az érintett szolgáltatóknak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái