Előfizetői tartalom

Javuló negyedéves számokat közölt az FHB

Portfolio
Másfél év után először ismét pozitív negyedéves eredményről számolt be az FHB Jelzálogbank. A társaság negyedik negyedéves 344 millió forintos adózás utáni eredménye nemcsak a bázist, hanem az elemzői konszenzust is felülmúlja. Fontosabb részletek: 2013 egészét 4,5 milliárd forintos veszteséggel zárta a bank, ami a szabályozói terhek nélkül 478 milliós veszteség lett volna, szemben az előző év hasonló módon számított 1 milliárdos veszteségével. A hitelezés motorját a lakossági üzletágban a támogatott hitelezés, a vállalati üzletágban az MNB Növekedési Hitelprogramja jelentette - nőtt a kihelyezésekben a bank részesedése. A fentiek ellenére a saját hitelállomány egy év alatt 3,7%-kal csökkent, ugyanakkor a betétállomány egy év alatt 46%-kal gyarapodott. Csökkent a bank kockázati költsége és a nem teljesítő hitelek állománya, utóbbiak aránya viszont 20,4%-ra nőtt.

A bank nettó kamatbevétele az elemzők által vártnál 3%-kal magasabb, 5,210 milliárd forint lett, a nettó díj- és jutalékbevételek 1,323 milliárd forintos szintje pedig 17%-kal múlja felül a konszenzust. A céltartalék-képzés 944,7 millió forint volt a negyedévben, ami szintén jobb a vártnál, hiszen 31%-kal marad el attól. Többek között a fentiek eredményeként a bank nettó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés