Előfizetői tartalom

Hamarosan kiderül, átmentek-e az amerikai bankok a vizsgán

Portfolio
A Fed hamarosan közzéteszi stressztesztjeinek eredményét, amelyből kiderül, mennyi "felesleges" tőkét halmoztak fel - írja a Bloomberg. A legnagyobb amerikai bankok az eredményektől függően összesen akár 75 milliárd dollárt is fizethetnek részvényeseiknek osztalékként, vagy részvény-visszavásárlási programokon keresztül a következő egy évben.

Az amerikai bankóriások osztaékfizetési- és részvény-visszavásárlási programjai átlagosan 69 százalékkal nőhetnek a következő egy évben a Bloomberg elemzői konszenzusa szerint. Az elemzők a legnagyobb növekedést a Citinél, a Wells Fargónál és a JP Morgannél várják. A hat legnagyobb amerikai bank 47,8 milliárd dollárnyi részvényt vásárolhat vissza összesen, a kisebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés