Előfizetői tartalom

Megvesznek a befektetők a kötvényekért

Portfolio
Az alacsony kamatkörnyezetben a befektetők mindent megtesznek, hogy alternatívákat találjanak, az egyik keresett eszközosztály a vállalati kötvények. A friss kötvénykibocsátásokra óriási kereslet mutatkozik, az alapkezelők ráadásul arra panaszkodnak, hogy a várakozásoktól jóval elmaradó papírt tudnak csak megkapni a nagy verseny miatt. Szakértők szerint hasonló őrület lett úrrá a befektetőkön, mint egy IPO esetében. Többek között a likviditás az, amely vonzóvá teszi a piacot, a másodpiacon szinte bármekkora mennyiséget el lehet adni - írja a Wall Street Journal.

Neves külföldi szakértők is elmondják véleményüket a befektetési lehetőségekről a Portfolio.hu vagyonkezelési konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Az intézményi és lakossági befektetők esetében új őrület van kialakulóban, a frissen kibocsátott vállalati kötvények olyanok, mintha kötelező elemek lennének egy portfólióban. Tavaly az amerikai jegybank kötvényvásárlási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés