Előfizetői tartalom

Multi vásárolta fel a magyar sikertörténetet

Portfolio
A közelmúltban zárult le az evopro csoport kiemelt üzletágainak (ipari és beágyazott szoftver megoldásoknak) az értékesítése, a több mint egyéves tárgyalássorozat végén az Accenture lett a befutó. A mai sajtótájékoztatón nem sikerült megtudni, hogy mekkora volt a tranzakció nagysága, mindössze annyit lehet tudni, hogy az egyik legnagyobb értékesítésre került sor a magyar M&A piacon. Az eladást a tulajdonosok kezdeményezték, mert a cégben rejlő lehetőségeket már nem lehetett változatlan tulajdonosi háttér mellett kiaknázni. Az evopro csoport vezérigazgatója szerint a felszabaduló összegeket további fejlesztésekre fordítanák, például az irányítástechnikában vagy az adatbányászatban.

Tavaly november végén jelentette be az Accenture, hogy felvásárolja a magyar evopro csoport ipari és beágyazott szoftver megoldások üzletágát, néhány hónapon belül, március elején a tranzakció le is zárult. Az utóbbi egy évben a legnagyobb magyar illetőségű tranzakcióról volt szó, gyakorlatilag 10 éven belül a régió több országában is szolgáltatást adó evopro olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés