Előfizetői tartalom

Túl könnyű megkerülni, ezért elmeszelhetik a bónuszkorlátozást

Portfolio
Michael Barnier pénzpiacokért felelős európai uniós biztost faggatják ma az Európai Parlament képviselői a bónuszkorlátozásokról szóló javaslatának részleteiről. Egyes képviselők szerint túl sok kiskaput hagyna nyitva a szabályozás, ezért az sem kizárt, hogy élnek vétójogukkal Barnier javaslatával szemben - írja a Bloomberg.

Bő egy évvel ezelőtt az Európai Parlament elfogadta azt a törvénycsomagot, amelynek részeként a bankároknak fizethető bónuszokat az éves alapfizetésükben maximálják, azonban a részvényesek hozzájárulásával ezt duplájára is emelhetik. Az eddig bevett gyakorlat szerint a legnagyobb bankoknál a vezető bankárok éves fizetésük sokszorosát vihették haza teljesítményüktől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés