Bank

Folytatja a kivonulást az ING Amerikából

Portfolio
Közel 1,2 milliárd dollárért válik meg amerikai leányának 12 százalékos részvénypakettjétől az ING Groep. A 33,5 millió eladásara kerülő részvényből 7 milliót közvetlenül az ING U.S. vásárol meg, a többi részvényt tőzsdére vezetik - írja a Bloomberg.
Az utolsó helyek még eladók a Portfolio.hu jövő héten megrendezésre kerülő Biztosítás 2014 Konferenciájára. Ne hagyja ki, regisztráljon Ön is!


Az ING Groep folytatja amerikai leányvállalatában birtokolt részesedésének leépítését, ezúttal 33,5 millió részvénytől válik meg a csoport a tengerentúlon. Ebből 7 millió részvényt közvetlenül az ING U.S. vásárol meg, a fennmaradó 26,5 millió részvényt pedig tőzsdére vezetik. A 33,5 milliós részvénypakett értéke 1,2 milliárd dollár körül alakulhat a társaság részvényeinek keddi záróárfolyama alapján.

A tranzakció lezárulta után 57 százalékról 45 százalékra csökken az ING Groep részesedése az ING U.S-ben. A ING Groep a befolyó összeget adósságai csökkentésére használja fel. Az részvénypakett könyv szerinti értéke és eladási értéke közötti különbség miatt az ING Groep 2 milliárd eurós (2,8 milliárd dolláros) veszteséget számol el 2014 első negyedévében.

Előzmények

2012 novemberében az Európai Bizottság elfogadta a holland ING Groep szerkezetátalakítási tervének módosítását. A terv értelmében az ING 2015-ig fizeti vissza a korábban kapott 10 milliárd eurós állami mentőcsomag fennmaradó összegét, és az eredetinél hosszabb időt kap a biztosítási üzletág értékesítésére. A teljes európai biztosítási üzletágat csak 2018 végéig kell eladniuk.

Az európai biztosítási és vagyonkezelési üzletág legalább 50%-ának eladását kell végrehajtaniuk 2015 végéig, a maradékot pedig 2018 végéig kell értékesíteni. Az alapvető forgatókönyv alapján az ING európai biztosítási tevékenységét és az ING U.S.-t elsődleges részvénypiaci kibocsátás keretében értékesítik. Az ázsiai operációk értékesítése már tavaly is zajlott.

A hírre tegnap 0,8 százalékkal emelkedett az anyavállalat, 2 százalékkal az amerikai ING részvényeinek az árfolyama.

BET
Denso
WASHINGTON, DC - MAY 08:  U.S. President Donald Trump announces his decision to withdraw the United States from the 2015 Iran
WASHINGTON, DC - NOVEMBER 02: (L to R) U.S. President Donald Trump shakes hands with his nominee for the chairman of the Federal Reserve Jerome Powell
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Commerzbank