Bank

Az MKB nem áll le: megpróbálják behajtani Tarlósékon a pénzüket

Portfolio
Az MKB Bank az igényérvényesítés további lehetőségeit vizsgálja a CET-beruházással (Bálna) kapcsolatban - tette közzé a hitelintézet szerdán a BÉT honlapján.
A főpolgármester hétfői tájékoztatása szerint a Kúriától múlt pénteken érkezett hivatalos értesítés az önkormányzathoz arról, hogy az MKB a fővárosi önkormányzat elleni 25 millió eurós keresetét elutasította. Tarlós közölte, a Kúria február 25-i felülvizsgálati ítéletével a Pécsi Ítélőtábla jogerős közbenső ítéletét hatályon kívül helyezte, az elsőfokú közbenső ítéletet megváltoztatta.

A Kúria, mint felülvizsgálati bíróság a Pécsi Ítélőtábla jogerős ítéletét megváltoztatva elutasította a Banknak a Budapest Főváros Önkormány zata ellen indított - az ún. CET beruházással kapcsolatban kötött hitel-keret megállapodásra alapított - keresetét. A bank az ítélet alapján az igényérvényesítés további lehetőségeit vizsgálja - közölte az MKB.

Előzmények

A Pécsi Törvényszék már márciusban érvényesnek ismerte el azt a - Budapest, a bank és a beruházó Porto által kötött - háromoldalú kontraktust, amely szerint a főváros a szolgáltatási szerződés felmondása esetén köteles megfizetni az adósságot.

A fővárosi önkormányzat ezután felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához a Pécsi Ítélőtábla szeptemberi közbenső ítélete ellen. A bíróság ugyanis akkor kimondta, hogy a fővárosi önkormányzat köteles megfizetni az MKB Banknak a CET-beruházással kapcsolatban kötött hitelkeret-megállapodás alapján fennálló pénzügyi adósságot.
iphonoko
bill gates_getty
trump01
shutterstock_1488477983
Boris Johnson
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
bill gates_getty