Előfizetői tartalom

Kínos ügy a Fednél: korrigálják a banki teszt eredményeit

Portfolio
Egy nappal azok közzététele után máris korrigálta a legnagyobb amerikai bankokon elvégzett stressztesztjének eredményeit a Fed - írja a Financial Times. Ezzel a becsült 77 milliárd dollárnál nagyobb osztalékot fizethetnek az amerikai bankok részvényeseiknek, ugyanakkor van olyan bank, amelyik kellemetlenül érezheti magát.

A módosítás a stressztesztben megvizsgált 30 pénzügyi intézmény felét érinti, igaz, a változtatás a legtöbb esetben kis mértékű. Hogy pontosan melyik bank mekkora osztalékot fizethet idén és elfogadják-e sajátrészvény-visszavásárlási terveiket, arról szerdán dönt a Fed, figyelembe véve az eredmények korrekcióját is. Az RBC Capital Markets elemzője szerint a felülvizsgálat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés