Előfizetői tartalom

A jegybankelnök szavai megrémítették a vállalatokat

Portfolio
Heti alapon nagyobb mértékben esett vissza az amerikai vállalatok kötvénykibocsátása, a fő ok szakértők szerint az volt, hogy a jegybankelnök meglepte a piacokat a bejelentésével. A kamatemelésre korábban kerülhet sor, a hozamemelkedés arra sarkallta a cégeket, hogy kivárjanak. Elemzők szerint sok vállalat már korábban elég likviditáshoz jutott, szóval néhány hetes pihenő sem kizárt - írja a Bloomberg.

A múlt hét során az amerikai vállalatok visszafogták a kötvénykibocsátásaikat, a Fed elnökének szavai ugyanis kivárásra késztették a cégeket. Az Exxon Mobil vezetésével a hét során 21,5 milliárd dollár értékben bocsátottak ki kötvényeket a vállalatok, ami a legalacsonyabb február 14. óta, amikor 20,8 milliárdot láthattunk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy március...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés