Előfizetői tartalom

Újabb 100 milliárd feletti veszteség az MKB Banknál

Portfolio
253 millió eurós konszolidált adózás előtti eredményt ért el 2013-ban a BayernLB - közölte a bajor tartományi hitelintézet. A csoport eredményét jelentősen rontotta a magyar leánybank rossz teljesítménye: az MKB a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerint 409 millió eurós (év végi árfolyamon 121 milliárd forintos) veszteséget szenvedett el tavaly.

A BayernLB egésze 253 millió eurós nyereséget, a nem stratégiai jellegű tevékenységeket tömörítő ún. none-core egység viszont ezen belül 198 millió eurós veszteséget ért el tavaly. Utóbbin belül az MKB jelentősen rontotta a társaság eredményét, hiszen a 2012-es 308 millió eurós veszteségnél még nagyobb, 409 millió eurós veszteség keletkezett itt. Ez év végi euróárfolyamon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés