Előfizetői tartalom

Többel tartozunk a bankoknak, mint a válság elején

Portfolio
Hiába törleszti a hiteleit a lakosság, és hiába volt a végtörlesztés, a forint gyengülése miatt még mindig magasabb a háztartások banki hiteltartozása, mint 2008 szeptemberének végén - derül ki az MNB hétfőn közzétett adataiból. A betétállományra a kamatcsökkentések és az elmúlt egy év 10%-os betétkivonása ellenére ugyanez igaz. Ami a vállalatokat illeti, a Növekedési Hitelprogram dacára rég volt olyan rossz hónapjuk hitelfelvételi szempontból, mint február.

Kamatok: ez már a mélypont lehet Február elejére 2,85%-ra csökkent a jegybanki alapkamat, amit a meglévő lakossági betétek, az újonnan felvehető és meglévő lakáshitelek, valamint a meglévő vállalati hitelek kamatszintje is követett. Az új lakossági betétek és vállalati hitelek esetében viszont megállt a csökkenés.A lakáshitelek átlagos THM-je 7,9% volt februárban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés