Előfizetői tartalom

Nem akar az MNB piactorzító felvásárlást látni a bankszektorban

Portfolio
Nem egészséges, ha a hazai piacon jelen levő nagybankok összeolvadáson keresztül növekednek - jelentette ki a Magyar Hírlapnak adott pénteki interjújában Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója. Bár Nagy Márton banknevet nem említett, aktualitást adhat szavainak a héten elterjedt értesülés, miszerint az OTP közel került az MKB Bank megvásárlásához. Az interjúban a devizahitelekről is beszélt az igazgató.

Kapcsolódó cikkünk2014.04.02Egyre közelebb az OTP az MKB megvásárlásáhozNagy Márton szerint a magyar piacon jelen lévő nagyobb szereplők kedvező vételárat adhatnak az eladó bankokért, hiszen az összeolvadás működési szinergiákkal jár és kisebb költségeket eredményez. Piactorzító azonban egy ilyen összeolvadás, ugyanis oligopolisztikus, sőt bizonyos szegmensekben monopolisztikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés