Előfizetői tartalom

Csúnya válsággal számolnak - Közzétették a banki vizsgák részleteit

Portfolio
Közzétette az Európai Bankhatóság (EBA) az eurózónában működő bankokon elvégzendő idei európai stressztesztek közös előzetes, EU-s módszertanát, valamint a stresszteszteken figyelembe vett forgatókönyveket. Cél, hogy feltárják az EU bankrendszerének maradék sérülékeny pontjait és magas szintű átláthatóságot érjenek el a bankok kitettségéről, mielőtt (idén novemberben) elindul az egységes bankfelügyeleti mechanizmus, az európai bankunió első pillére.

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio.hu hitelezési konferenciáján. Regisztráljon most! Célok Folyamatban van az EU-ban működő bankok mérlegének, azon belül is eszközminőségének átvilágítása. A több illetékes hatóság által végzett eszközminőségi felülvizsgálatokat (AQRs) a 124 bankon elvégzendő stressztesztek követik, amelyet követően az Európai Központi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés