Előfizetői tartalom

Megszólaltak a bankok - Mekkora sokk az MNB devizahiteles bejelentése?

Portfolio
Mennyivel nő a bankok forrásköltsége, és mennyivel romlik emiatt a bankok eredménye? Talán ez a két legfontosabb kérdés az MNB kedden ismertetett rendelete után, hiszen a devizaforrások szabályozásával kapcsolatos szigorítást hoz a bankok számára. A Portfolio.hu által megkérdezett banki szakértők szerint az intézkedés negatív eredményhatása nem lesz jelentős.

A témával is foglalkozunk Hitelezés 2014 konferenciánkon, regiszrtáljon Ön is! Az MNB azt szeretné, ha hosszú források felé mozdulnának el a bankok a rövid források felől. Ezért szigorítják a devizaeszközök és - források lejárati összhangját szabályozó devizafinanszírozás megfelelési mutatót (DMM), amelynek képlete:A mutatóval kapcsolatos szabályozás a kedden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés