FONTOS Méretes hiány a költségvetésben áprilisban is
 
Előfizetői tartalom

Jelentett az Erste: öröm az ürömben (3.)

Portfolio
Nehéz első negyedéven van túl az Erste Group, de az elemzők által vártnál így is kisebb mértékben esett vissza az osztrák bankcsoport profitja az első negyedévben. A társaság 103,3 millió eurós nettó eredményről adott számot szerdán reggel. Fontosabb részletek: Az alacsony hitelkereslet és kamatkörnyezet, valamint a kedvezőtlen árfolyammozgások rosszul érintették a társaságot. A nettó kamatbevételek újabb 6%-kal, az összes bevétel 3%-kal esett vissza az egy évvel korábbihoz képest. Az adózott eredmény 42%-kal esett vissza egy év alatt, a nem teljesítő hitelek aránya a 2013 végi szinten (9,6%) maradt A magyar leánybank továbbra is veszteséges: az első negyedévben jelentős, 53,8 millió eurós negatív eredménye keletkezett.

A Reuters elemzői konszenzusának mediánjától elmaradtak a társaság bevételei (egyedül a díj- és jutalékbevételek felelnek meg annak), a működési árfordítások pedig megegyeznek vele. A bank hitelezési céltartalékai ugyanakkor kellemes csalódást okoztak - leginkább ennek köszönhető, hogy a bank nettó eredménye 13,4 millió euróval, vagyis 15%-kal magasabb lett a vártnál.Gyengének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés