Előfizetői tartalom

Retteghetnek a politikusok - A bankóriás zárolja a számláikat

Portfolio
Drákói szigorral csapott le a JP Morgan, a jogi megfelelés egyre nagyobb költségei miatt úgy döntöttek, hogy több ezer külföldi kormányzati tisztviselő számláját zárolják. A Financial Times szerint 3500 Chase számla érintett, többek között a Világbank elnöki székére is pályázó korábbi kolumbiai pénzügyminiszter számláját is zárolták, aki perre is megy az eset kapcsán. A lap szerint az intézkedés előtt egy héttel még az ügyfeleknek befektetési termékeket akartak értékesíteni. Az eset különlegessége, hogy csak a külföldi ügyfeleket érinti, az amerikai tisztviselők és a privátbanki ügyfeleknek nem kell tartaniuk a tiltástól.

Rendkívüli lépésre szánta el magát Amerika mérlegfőösszeg alapján legnagyobb bankja, a JP Morgan úgy határozott, hogy befagyasztja az összes jelenlegi és volt külföldi kormányzati tisztviselő bankszámláját. A lépésre azért volt szükség a bank szerint, mert így próbálnak menekülni a további szabályozói büntetések elől, amelyet a pénzmosás elleni rendelkezések esetleges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés