Előfizetői tartalom

Ezt tette a lakossággal az ingyenes készpénzfelvétel

Portfolio
Eltérően reagáltak az egyes bankok ügyfelei az ingyenes készpénzfelvételre, a kliensek nagyobb része az OTP Banknál és az Ersténél akart élni az új lehetőséggel, viszont a Budapest Banknál és az UniCreditnél alacsony volt a részvételi szándék. Érdekesség, hogy míg az OTP-nél a készpénzfelvételek nagysága nem változott, addig például az UniCreditnél az ügyfelek aktívabbak lettek, többször és nagyobb összegeket vesznek fel - írja a Világgazdaság. A bankok visszajelzése szerint megnőtt az érdeklődés az idegen automaták iránt, szinte mindenhol azt mondták, hogy az ügyfelek növekvő számban vesznek fel pénz, ami a bankok számára tranzakciónként 200-250 forintos költségnövekedést jelent.

Hasonló témákról is szó esik a Portfolio Hitelezés 2014 konferenciáján. Regisztráljon Ön is! A bankoknál már érzékelhető az ingyenes készpénzfelvétel bevezetésének hatása, a jogszabályok szerint február óta lehet igénylés esetén havonta kétszer minimum 150 ezer forintos vagy negatív számlaegyenleg esetén a havi jövedelem erejéig ingyenes készpénzfelvételt biztosítani...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái