Előfizetői tartalom

Balog elárulta: egy új, szigorú lépésen gondolkodik az MNB

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint a lakosságnak és a hazai bankszektornak még bőven van mozgástere, hogy állampapírt vásároljon. A jövőben a kéthetes betétek kondíciói kevésbé lesznek vonzóak, így jövedelmezőbb lesz a bankoknak államkötvénybe fektetni. Balog Ádám a Magyar Nemzetnek adott interjújúban kifejtette, hogy a bankszektor szabályázásának abba az irányba kellene haladnia, ami megköveteli a bankoktól, hogy az ügyfelek valós jövedelmi helyzetét feltárják. Ez szigorú jegybanki lépés lenne, viszont így lehet sok egyéni tragédiát megelőzni.

Hasonló témákról is szó esik a Portfolio.hu Hitelezés 2014 konferenciáján. Regisztráljon Ön is! A lapnak adott interjúban Balog Ádám megerősítette, hogy előnyösebb és biztonságos helyzetet teremt, ha az adósságfinanszírozás esetében belső forrásokra támaszkodik az ország és nem külföldire. Az MNB alelnöke kifejtette, hogy csökkenthetnék az ország sérülékenységét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés