Előfizetői tartalom

Döntő fontosságú lesz 2014 a bankszektor számára

Portfolio
A várakozások szerint Közép-Kelet-Európában a bankok mérlegfőösszege nagyobb mértékben tud majd bővülni, mint az euróövezetben. Kedvező fejlemény a bankszektor számára, hogy a régióban a gazdaságok növekedési kilátásai jobbak, mint az eurót használó országokban. A Raiffeisen Bank International elemzése alapján a fúziók és felvásárlások piacán nem történt nagyobb esemény az utóbbi egy évben, ehelyett a bankok inkább a stratégiájukat értékelték át. Pozitív fejlemény, hogy 2013-ban a nemteljesítő-hitelek aránya stabilizálódott a térségben, viszont a szigorúbb tőkekövetelmények és a konzervatívabb tőkeáttételi stratégiák következtében a jövedelmezőség visszaesett. Kétszámjegyű tőkearányos nyereség ettől még elérhető a régió bankszektorában - áll az RBI közleményében.

Hasonló témákról is szó esik a Portfolio.hu Hitelezés 2014 konferenciáján. Regisztráljon Ön is! "1989, Európa újraegyesítésének éve, kulcsfontosságú esztendő volt a kontinens számára, amely egy óriási politikai, társadalmi és gazdasági fejlődést hozó korszak kezdetét jelezte ¬- különösen Közép-Kelet-Európában (KKE) . Ez a korszak ért átmenetileg véget 2008-ban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés