FONTOS Háborús eszkaláció, egyelőre szóban
 
Előfizetői tartalom

Egymilliárd forint feletti eredmény az FHB-nál

Portfolio
A Portfolio.hu elemzői konszenzusát 26%-kal meghaladó első negyedéves adózás utáni eredményről adott számot csütörtökön este megjelent gyorsjelentésében az FHB Jelzálogbank. A jelentés fontosabb részletei: 2010 negyedik negyedéve óta nem látott, 1,145 milliárd forintos pozitív adózás utáni eredmény A bankadó és más speciális tételek nélkül 2 milliárd forint fölött lett volna a profit Jelentősen nőtt az új kihelyezések értéke mind a lakossági, mind a vállalati üzletágban A saját hitelek állománya 3%-kal csökkent egy év alatt, a betétállomány viszont 74%-kal gyarapodott A nem teljesítő hitelek aránya 20,2%-ra csökkent, a hitelezési veszteségek 44%-kal visszaestek az előző év azonos időszakához képest.

Az FHB Jelzálogbank nettó kamatbevétele 5,226 milliárd forint lett az első negyedévben, ami 1%-kal elmarad a Portfolio.hu kételemű elemzői konszenzusától. Az 1,280 milliárd forintos nettó díj- és jutalékbevétel viszont 7%-kal meghaladja azt. A bank 1,474 milliárd forintnyi nettó céltartalékot képzett az év első három hónapjában, ami 33%-kal magasabb a várakozásoknál. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés