Előfizetői tartalom

Ömlik a pénz az olcsó alapokba

Portfolio
A befektetési alapok Amerikában tavaly duplán örülhettek, hiszen a hozamok is kiemelkedők voltak, de az alapok költségterhelése is csökkent. A Morningstar adata alapján egy átlagos befektetőnek egy alapért vagyonarányosan 0,71%-ot kellett kifizetnie, miközben egy átlagos alapért 1,25%-ot. Üdvözítő, hogy a befektetők számára is egyre fontosabbak a költségek, a tőke azokba az alapokba áramlik, amelyek olcsóbbak a piacon - írja a Business Insider.

A 2013-ban látott rali nemcsak a hozamok miatt volt kivételes év a befektetők szempontjából, hanem azért is, mert a befektetési alapok vagyonának nagyobb mértékű növekedése miatt az alapok relatív költségei is csökkenni tudtak. A befektetési alapok költségstruktúrájába általában beépítenek bizonyos limiteket, amelyek felett egy dollár kezelésének költsége csökken....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés