Előfizetői tartalom

Busásan megfizetik a vezetőket az alapkezelőknél

Portfolio
Tavaly átlagosan egy alapkezelő vezetője 18-20 millió dolláros jövedelmet érhetett el, ha többfajta juttatási formát is összeszámolunk, ami lényegesen magasabb, mint az S&P 500 vállalatoknál látott szint. Szakértők szerint jelenleg nagyon megéri topmenedzsernek lenni a vagyonkezelési szektorban, mert nagy a verseny a szolgáltatók között, például nagy érdeklődést mutatnak a toborzásra a hedge fundok és a magántőke társaságok is - írja a Financial Times.

A 2013-as évben jelentősen nőtt az alapkezelési szektorban a topmenedzserek fizetése, a lap több forrásból származó jövedelmet is összegzett, így a havi fizetés mellett a bónuszokat és részvény-juttatásokat is. A legjobban a BlackRock vezére, Larry Fink keresett, aki - éves szinten 12%-kal többet - 24 millió dollárt vitt haza. A világ legnagyobb vagyonkezelőjének első embere...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés