Előfizetői tartalom

Másnaposság tünetei az OTP-nél

Az elmúlt években a fogyasztási hitelezésben ért el nagy sikereket az OTP Oroszországban, van olyan szegmens, amiben az orosz leánybank a második legnagyobb szereplő a hatalmas orosz bankpiacon. A terjeszkedés jó ötletnek tűnt, az orosz OTP sokat keresett a magas marzsú hiteleken, az orosz bank az OTP csoport egyik ékköve lett, a csúcson a bevételek több mint negyedét, a profit több mint felét az orosz bank szállította. Az elmúlt hónapokban azonban már látszanak a gyors növekedés árnyoldalai is: a bevételek már esnek, egyre több hitel dől be, a behajtási hatékonyság továbbra is alacsony, az orosz OTP egyre nagyobb veszteségeket szenved el, inkább viszi a pénzt, mint hozza. Nagy buli volt, most jön a kijózanodás. Fejfájással.

Bencsik László, az OTP vezérigazgató-helyettese és Becsei András, az OTP Jelzálogbank vezérigazgatója is panelbeszélgetőként vesz részt a Portfolio.hu Hitelezés 2014 konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Az OTP 2007-ben stratégiát váltott, és a magas marzsokat biztosító, gyorsan bővülő szegmensben, a fogyasztási hitelezésben kezdett el terjeszkedni. Gyorsan növelték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés