Előfizetői tartalom

K&H: nincs ránk közvetlen hatása a belga döntésnek

Portfolio
A KBC múlt héten közzétett gyorsjelentéséből kiderült, hogy a belga jegybank felügyeleti előírása alapján a jövőben nulla feletti súllyal szerepelteti a kockázatokkal súlyozott eszközérték (RWA) számítása során a magyar (és belga, cseh, szlovák) állampapírokat. A lépés magyarországi hatásaival kapcsolatban kérdeztük meg a K&H-t.

A K&H bank válaszát kértük azzal kapcsolatban, hogy a fenti lépésnek milyen (esetlegesen negatív) hatásai lehetnek a K&H állampapír-vásárlásaira a hírnek, hiszen a magasabb állampapír-állomány ezentúl növeli a kockázatokkal súlyozott eszközértéket, vagyis csökkenti az IFRS szerinti tőkemegfelelést a KBC-nél, és ez esetlegesen arra ösztönözheti az anyabankot, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés