Előfizetői tartalom

A bóvli határán érdemes körbenézni

Portfolio
Az angol bankóriás, a Barclays szerint a vállalati kötvénypiac tartogat még jó beszállási pontokat, azokat a cégeket kell megnézni, amelyek még éppen befektetésre ajánlottak a hitelminősítők szerint. A bank úgy véli, hogy a befektetői kereslet magas lehet az eszközosztálynál, még akkor is, ha a hozamfelár már a válság előtti időszakot idézi. Ennek ellenére nyitott szemmel kell járni, például a közműszolgáltatóknál az óvatosság indokolt - írja a Wall Street Journal.

A Barclays által kiadott elemzés szerint a befektetőknek érdemes lenne eladniuk a magasabb hitelminősítéssel rendelkező papírjaikat, és cserébe alacsonyabb minősítésű vállalati kötvényeket kellene vásárolniuk. Méghozzá olyanokat, amelyek még éppen befektetési kategóriásak. Csak néhány példa, a Broadwalk Pipeline Partners 2023-ban lejáró kötvényének hozama 4,6%, míg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés