Előfizetői tartalom

Botrány: sorra hódolnak be a gazdagok bankárai

Portfolio
Fordulópontot jelenthet az évek óta tartó amerikai vizsgálatoknál, hogy sikerült tető alá hozni a megállapodást a Credit Suisse bankóriással. Lapértesülések szerint még 13 privátbank ellen van folyamatban vizsgálat, az adóelkerülésben segédkező bankok nyakán szorul a hurok, gyakorlatilag csak az a kérdés, hogy pontosan mekkora büntetést kell a szolgáltatóknak fizetniük. Szakértők szerint a hatóságok nem bánnak kesztyűs kézzel a bankokkal, viszont a cél nem az, hogy ellehetetlenítsék a működésüket.

Egy hete a pénzügyi világot is meglepte, hogy a Credit Suisse az utóbbi évtizedekben példanélküli módon bűnösnek vallotta magát az adóelkerülésben való segédkezésben és meglehetősen magas, 2,6 milliárd dollár büntetést fizetett ki különböző amerikai hatóságoknak. Szakértők szerint az eset kulcsfontosságú, mert alapul szolgálhat a hatóságok által még fokozottan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés