FONTOS Koronavírus Magyarországon: megérkeztek a hétfő reggeli adatok
 
Előfizetői tartalom

Másfélszeresére nőhet a Takarékbank

Portfolio
A Takarékbank május 29-i rendkívüli közgyűlésén a társaság részvényesei elfogadták a bank konszolidált beszámolóját és 2014-es üzleti tervét. A konszolidált beszámoló szerint a szövetkezeti hitelintézetek központi bankja és az érdekeltségébe tartozó vállalkozások 2013-ban 498 millió forint adózott eredményt és 151 millió forintos mérleg szerinti eredményt értek el. A bank 2014-es üzleti terve számottevő üzleti volumen- és hitelportfólió bővülést, összességében pedig 55 százalékos mérlegfőösszeg növekedést irányoz elő. A társaság közgyűlésén új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat is választottak - olvasható a bank közleményében.

A hitelportfolió tervezett dinamikus növelése részben a Növekedési Hitelprogram forrásaira támaszkodik, a tervek alapján a Takarékbank és a szövetkezeti hitelintézetek az NHP I. szakaszához hasonlóan a II. szakaszban is aktívan részt vesznek. A Takarékbank mérlegfőösszegét emeli a szövetkezeti hitelintézetek részére történő NHP-forrásközvetítés is. A bank a bővülő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái