Előfizetői tartalom

Takarékügy: megjelent az Alkotmánybíróság első fontos végzése

Portfolio
Az Alkotmánybíróság megszüntette eljárását abban az ügyben, amelyben a Veszprémi Törvényszék Cégbírósága fordult hozzá tavaly novemberben. A bírónő alkotmányjogi aggályok miatt függesztette fel akkor három takarék alapszabály-módosítását, mivel azonban ezt azóta a takarékok kérésére mégis megtette, a beadványát okafogyottá nyilvánította a taláros testület. További két fontos ügyben azonban még az Alkotmánybíróság szava lesz a döntő a takarékszövetkezeti integráció jövőjét illetően.

A Veszprémi Törvényszék Cégbírósága 2013 novemberében fordult az Alkotmánybírósághoz. Szentgyörgyi-Biró Enikő, a cégbíróság bírája ugyanis kifogásolta a tavaly nyáron törvény alapján elindult takarékszövetkezeti integráció kötelező jellegét, és felfüggesztette három takarékszövetkezet (Balatonfelvidék, Forrás, Szentgál) változásbejegyzési kérelmét, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés