Előfizetői tartalom

Devizahiteles ítélet: semmis az árfolyamrés!

Portfolio
Váratlan és meglepő ítéletet hozott a Kúria: úgy, ahogy van, tisztességtelennek nyilvánította az árfolyamrés alkalmazását Kásler Árpádék OTP-s devizahitele ügyében. Ez független a tájékoztatás jellegétől, vagyis más devizahiteles perekben is mérvadó lehet a döntés. A Kúria kimondta: az MNB hivatalos árfolyamát kell figyelembe venni mind a folyósítás, mind a törlesztés során.Fontosabb részletek Az árfolyamrés alkalmazása tisztességtelen. Önmagában az, tehát függetlenül a bank által adott tájékoztatás jellegétől. Mind a folyósítás, mind a törlesztés során csak az MNB hivatalos árfolyama vehető figyelembe. Ez fontos jelzés lehet a többi devizahiteles perre, a Kúria őszi jogegységi határozatára és a kormány devizahiteles csomagjára vonatkozóan is.

2014. június 03. 15:25 Devizahiteles döntés: megszólalt az OTP és a bankszövetség Az OTP Bank elfogadja a Kúria mai döntését. Egy olyan kérdés jogi megítélése tisztázódott, amelynek nincs érdemi hatása sem a konkrét ügyben fennálló hiteltartozásra, sem általában a deviza...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái