Előfizetői tartalom

Az új szlogen: építs, ne vásárolj!

Portfolio
Sokat változott a világ az utóbbi években, míg korábban a magántőke társaságok a felvásárlásokra fókuszáltak, manapság egyre inkább más területekre irányul a figyelem. Szakértők szerint a felvásárlás helyett a társaságok az építésben, új projektek megvalósításában érdekeltek, legyen szó például ingatlanpiacról vagy az energiaszektorról. A legnagyobb tőzsdén is forgó magántőke befektetők egyszerűen nem tehetnek mást, az ügyfelek elvárják a jó teljesítményt, a cégértékesítési piacon pedig túl nagy a verseny, alig akad igazán jó vételi lehetőség - írja a Wall Street Journal.

Trendváltás a magántőke társaságoknál Az alacsony kamatkörnyezet világszerte kihívások elé állítja a befektetőket, ami a vagyonkezelési piacon is átalakulást hozott, az alternatív megoldást adó intézmények megerősödtek. A megnövekvő keresletet kihasználva az elmúlt években sorra mentek tőzsdére a nagyobb magántőke társaságok, közöttük a legnagyobbak a Blackstone...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés