Előfizetői tartalom

Év végéig ezreket rúghatnak ki a bankok

Portfolio
A befektetési bankok kereskedésből származó bevétele jelentősen csökkent az utóbbi időszakban, ami miatt több ezer fős elbocsátásokra számíthatnak év végéig a traderek - írja a The Wall Street Journal. A Wall Streeten bevett gyakorlat, hogy szemrebbenés nélkül elküldik az alkalmazottakat, ha nincs rájuk szükség.

A világ 10 legnagyobb befektetési bankjának kötvény-, deviza- és nyersanyagkereskedési üzletágai az idei első negyedévben 15,7 százalékkal kevesebb bevételt termeltek, mint egy évvel korábban. Eközben az ezen a területen dolgozó alkalmazottak száma egy év alatt csupán 4,8 százalékkal csökkent, a rés pedig hamarosan bezárulhat. A Wall Streeten bevett gyakorlat, hogy a fellendülő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés