Bank

Év végéig ezreket rúghatnak ki a bankok

Portfolio
A befektetési bankok kereskedésből származó bevétele jelentősen csökkent az utóbbi időszakban, ami miatt több ezer fős elbocsátásokra számíthatnak év végéig a traderek - írja a The Wall Street Journal. A Wall Streeten bevett gyakorlat, hogy szemrebbenés nélkül elküldik az alkalmazottakat, ha nincs rájuk szükség.
A világ 10 legnagyobb befektetési bankjának kötvény-, deviza- és nyersanyagkereskedési üzletágai az idei első negyedévben 15,7 százalékkal kevesebb bevételt termeltek, mint egy évvel korábban. Eközben az ezen a területen dolgozó alkalmazottak száma egy év alatt csupán 4,8 százalékkal csökkent, a rés pedig hamarosan bezárulhat.

A Wall Streeten bevett gyakorlat, hogy a fellendülő ciklusokban embereket vesznek fel, de ha nem megy a szekér, akkor gond nélkül elbocsátják őket. A bankok kereskedési bevételei a szigorodó tőkekövetelmények és kockázati szabályozások mellett a piac kisebb volatilitása miatt csökkentek az utóbbi években. A traderek azért is aggódhatnak, mert hosszabb távon sem várható javulás a területen.

"Túl sokan kereskednek a parketteken. Az összes nagy amerikai befektetési bank drákói szigorral fogja elküldeni alkalmazottait" - véli Richard Stein, a Caldwell Partners vezető partnere. Szerinte még idén ezrek válnak állástalanná emiatt. A kereskedők sem tétlenkednek, 17-19 százalékkal több hívás érkezett be az elmúlt hónapban Steinékhez tőlük álláslehetőségekkel kapcsolatban, mint egy évvel korábban.
Csanyi Sandor Prima Primissima dijatado
szergej lavrov oroszorszag
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
bank