Bank

Óriási összeget kalapozott össze az új sikersztori

Portfolio
A Szilícium-völgyben nagy a felhajtás egy fuvarozási alkalmazást létrehozó cég körül, az Uber négy éve alakult, a befektetők viszont annyi bíznak benne, hogy 1,2 milliárd dollárt sikerült összegyűjteniük a globális terjeszkedéshez. Szakértők szerint ennél nagyobb összeget csak a Facebook tudott megszerezni a tőzsdére lépés előtt, a társaság pedig már most 18,2 milliárd dollárt ér. A pénzt alapkezelők és a kockázati tőkések adták össze, a Reuters által megkérdezett elemzők nagyon optimisták a jövőt illetően.
Mindössze négy éves a szilícium-völgyi Uber startup, a befektetők azonban megvesznek a cégért, amit mi sem mutat jobban, mint hogy 1,2 milliárd dollárnyi friss tőkét sikerült összegyűjteniük alapkezelőktől és kockázatitőke-befektetőktől. A gyorsan növekvő társaságot a bevont forrás alapján 18,2 milliárd dollárosra értékelik, amellyel jelenleg az egyik legértékesebb startupról van szó. Ennél nagyobb pénzösszeget csak a Facebook tudott a tőzsdére lépés előtt bevonni befektetőktől.

A lap forrásai szerint a Fidelity Investments 425 millió dollárt, a Wellington Management 209 milliót, míg a BlackRock 175 milliót tett be a cégbe. Kockázatitőke-befektetők is csatlakoztak az akcióhoz, ott van például a befektetők között a Summit Partners, a Kleiner Perkins Caufield & Byers, a Google Ventures és a Menlo Ventures. A Kleiner a Digital Growth Fundból adott pénzt az Ubernek, az alapot az a Mary Meeker irányítja, aki a Waze befektetője is volt, és amit tavaly 1,1 milliárdért vásárolt fel a Google.

Az Uber alkalmazása alapvetően abban segít, hogy az emberek könnyebben és/vagy olcsóbban juthassanak el A-ból B-be, méghozzá úgy, hogy az autókban éppen elérhető szabad ülőhelyeket próbálja feltölteni utasokkal. Szakértők szerint az egyik leggyorsabban növekvő vállaltról van szó, már számos országban elérhető a szolgáltatásuk, és még óriási potenciál van, amit ki lehet aknázni. Ehhez viszont meglehetősen nagy tőkére van szüksége a cégnek.

A leegyszerűsítve egy alternatív taxiszolgáltatást kiépítő társaság bizonyos városokban és országokban nem is engedélyezett, ennek ellenére gyors sikert értek el. Először a luxus sofőrszolgáltatások piacára törtek be, azonban ma már elérhető UberX néven egy jóval olcsóbb szolgáltatásuk, amellyel a nem hivatásos sofőrök ajánlhatják fel egy fuvar erejéig az autójukat. Nincsenek versenytárs nélkül, a Flywhell és a Hailo a taxikat és az utazókat köti össze, míg a Lyft és a Sidecar alkalmi fuvarokra specializálódott.
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Commerzbank