Előfizetői tartalom

Friss banki rangsor: így várja az OTP a devizahiteles döntést

Portfolio
Idén is folytatódik az évek óta tartó kettészakadás a régió bankpiacán: a lengyel és cseh bankok hasítanak, az osztrákok és a magyarok összehúzódnak. A Raiffeisennél és az OTP-nél az ukrán és orosz fejlemények okoznak fejfájást, a magyar devizahiteles ügy viszont nemcsak nekik, hanem az Erstének is a körmére éghet. Pedig ezek a bankok küzdenek most is a legalacsonyabb megtérüléssel, és eredményjavulást leginkább a költségcsökkentéstől remélhetnek, miközben a csehek és lengyelek stabil eredményszámokkal büszkélkednek. Az első negyedéves számok alapján nézünk körbe a régió bankpiacán az alábbi három oldalon.

Néhány érdekesség. Hat, régiós tőzsdén forgó bankot vizsgálunk cikkünkben. Közülük a lengyelek (PKO, Pekao) képviselik a legnagyobb értéket: 12 milliárd euró feletti piaci kapitalizációjuk magasabb az Ersténél is, miközben az OTP alig több mint 4 milliárd eurót ér a piac szerint.Méretük (mérlegfőösszegük) alapján még az osztrák bankok a legnagyobbak, fokozatosan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái