Előfizetői tartalom

Két nap alatt 40 százalék - Furcsa rali a világ legrégebbi bankjánál

Portfolio
A világ legrégebbi bankjának részvényárfolyama 2 nap alatt 40 százalékot emelkedett, ennek azonban csupán technikai okai vannak. A milánói tőzsdén nagy zavart okozott egy furcsa patthelyzet, amit a Monte Paschi 5 milliárd eurós zártkörű részvénykibocsátása okozott - írja a Reuters. A mai kereskedésben máris jelentős, 14 százalékos korrekciónak lehettünk szemtanúi.

A harmadik legnagyobb olasz bank, a Monte Paschi di Siena 2010 óta kétszer is mentőcsomagért folyamodott. Most az államtól kapott kölcsönt fizetné vissza zártkörű részvénykibocsátásból (rights issue) szerzett pénzből, illetve igyekszik megerősíteni tőkehelyzetét az EKB őszi nagy eszközátvilágítási programja és stressz tesztjei előtt. Az 5 milliárd eurós zártkörű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés