Előfizetői tartalom

A munkáltatód törleszti a hiteled? - Változnak a feltételek

Portfolio
Egy törvényjavaslattal több helyen is pontosítanák az adómentesen adható lakáscélú támogatás feltételeit. Például nem csak a hitelintézetek, a pénzügyi vállalkozások is nyújthatnak olyan lakáscélú hiteleket, amelyek törlesztéséhez adott munkáltatói támogatás adómentes lehet. Olyan hitelt is támogathatnak adómentesen, amelyből a korábban megvásárolt lakás már nem áll a munkavállaló tulajdonában, de a részleteket még fizeti utána - áll a Bánki Erik fideszes képviselő által csütörtökön benyújtott önálló képviselői indítványban.

A szóban forgó javaslat a lakáscélú munkáltatói támogatás adómentességi feltételeit pontosítja. A képviselő indoklása szerint lakáscélú hitelt nem csak hitelintézetek, hanem pénzügyi vállalkozások is nyújtanak, ezért a nem hitelintézet által folyósított hitelek visszafizetéséhez, törlesztéséhez adott munkáltatói támogatásnak is adómentesnek kell lennie. A javaslat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés